| |
| |
| Zboží | Balení | Cena s DPH za kus | Cena po slevě | |
| A6096B | 10 ml | 209,50 CZK | 199,05 CZK | | | |
| A6096C | 20 ml | 331,08 CZK | 314,60 CZK | | | |
| A6096D | 50 ml | 656,16 CZK | 623,36 CZK | | | |
| |
INCI Styrax benzoin
Účel použití k inhalaci.
Doporučení také jako přídavek do koupelových, masážních a jiných neutrálních preparátů.
Aroma jemně nasládlé až vanilkové, lehce kořeněné s ovocným nádechem.
Hlavní složky kyselina benzoová a skořicová - jejich volné radikály i deriváty, vanilin.
Vlastnosti usnadňuje odkašlávání, uvolňuje dýchací cesty, osvědčuje se při dně a artritidě, působí lehce sedativně a antibakteriálně.
Využití v kosmetice vhodný pro suchou, popraskanou až podrážděnou pleť. Používá se jako přírodní konzervant kosmetiky a fixatér vůní v parfémech.
Způsob použití v aromalampě - do nádobky s vodou nakapeme 3–5 kapek éterického oleje nebo jejich směsi (množství závisí na velikosti prostoru, jeho větratelnosti a na druhu éterického oleje) a necháme volně odpařovat. Doplňujeme podle potřeby. Jako přídavek do neutrálních preparátů - řídíme se doporučenými koncentracemi.
Poznámka přírodní benzoin je pevná krystalická látka, která se musí před použitím rozpustit v malém množství etanolu nebo rostlinného oleje za lehce zvýšené teploty. Následně ho lze použít jako jiný éterický olej.
TIP při tvorbě individuálních receptur je třeba dodržovat bezpečné dávkování - viz Doporučené koncentrace éterických olejů a směsí v rostlinných základech.
|
|  |