| |
| |
| Zboží | Balení | Cena s DPH za kus | Cena po slevě | |
| A6037B | 10 ml | 193,12 CZK | 183,48 CZK | | | |
| A6037C | 20 ml | 305,88 CZK | 290,65 CZK | | | |
| A6037D | 50 ml | 605,76 CZK | 575,56 CZK | | | |
| A6037E | 100 ml | 1 036,68 CZK | 984,90 CZK | | | |
| |
INCI Lavandula angustifolia
Účel použití k inhalaci a k přímému použití na pokožku (je jedním z mála éterických olejů, který lze použít na pokožku i sliznici neředěný).
Doporučení také jako přídavek do koupelových, masážních a jiných neutrálních preparátů.
Aroma čerstvé, bylinné, květinové, sladkohořké s lehce kafrovým nádechem.
Hlavní složky monoterpeny - linalylacetát, linalol, nerol, myrcen, methyl-heptenon, kamfen, karen, alfa-pinen, linalol.
Vlastnosti podporuje vlastní obranyschopnost organizmu, působí antibakteriálně, protivirově a protiplísňově, regeneruje kožní buňky, zklidňuje, pomáhá při nervovém napětí, depresi, nespavosti, bolestech hlavy a migréně, výrazně snižuje krevní tlak, osvědčuje se k dezinfekci a zklidnění čerstvých ran, odřenin, popálenin nebo ranek po bodnutí hmyzem a podporuje jejich následné hojení, neutralizuje živočišné jedy, je známým repetentem - odpuzuje moly a působí i na vlasové vši.
Využití v kosmetice vhodný pro všechny typy pleti, zejména však citlivou. Obsahuje minimální množství terpenů, proto je velmi jemný a vhodný k ošetření pokožky před i po opalování. Používá se do vlasových přípravků proti lupům, do přípravků pro ústní a intimní hygienu a do masážních preparátů - zmírňuje napětí svalů po námaze a dezodoruje.
Způsob použití v aromalampě - do nádobky s vodou nakapeme 3–5 kapek éterického oleje nebo jejich směsi (množství závisí na velikosti prostoru, jeho větratelnosti a na druhu éterického oleje) a necháme volně odpařovat. Doplňujeme podle potřeby. Jako přídavek do neutrálních preparátů - řídíme se doporučenými koncentracemi.
Upozornění nepoužívat při nízkém krevním tlaku.
TIP při tvorbě individuálních receptur je třeba dodržovat bezpečné dávkování - viz Doporučené koncentrace éterických olejů a směsí v rostlinných základech.
|
|  |