» Registrace » Přihlásit » Home
» Vyhledat zboží: 
 [Číslo zboží nebo název]
Kosmetika
 
Kosmetika > Éterické oleje > Základní řada éterických olejů > ÉO Nard
 
 
ZbožíBaleníCena s DPH za kusCena po slevě
A6118B10 ml300,85 CZK285,87 CZK
A6118C20 ml536,74 CZK509,92 CZK
A6118D50 ml1 185,41 CZK1 126,15 CZK
 
INCI
Nardostachys jatamansi root oil

Země původu
Indie

Účel použití
k inhalaci.

Doporučení
také jako přídavek do koupelových, masážních a jiných neutrálních preparátů.

Aroma
teplé, sladkohořské, zemité, dřevité, rašelinové.

Hlavní složky
sesquiterpeny, sesquiterpenketon jatamanson, calaren.

Vlastnosti
vyniká protizánětlivými, protikřečovými a močopudnými účinky, uklidňuje a posiluje srdce, nervy, podporuje zažívání, uvolňuje svalové křeče, ovlivňuje centrální nervovou soustavu, pomáhá při nervovém napětí, strachu, depresích a nespavosti, výborně se osvědčuje například při meditacích.

Využití v kosmetice
používá se jako součást přípravků k ošetření problematické pleti, při akné, lupénce a dermatitidách, také velmi prospívá starší ochablé pleti, kterou výborně tonizuje.

Způsob použití
v aromalampě - do nádobky s vodou nakapeme 3–5 kapek éterického oleje nebo jejich směsi (množství závisí na velikosti prostoru, jeho větratelnosti a na druhu éterického oleje) a necháme volně odpařovat. Doplňujeme podle potřeby. Jako přídavek do neutrálních preparátů - řídíme se doporučenými koncentracemi.

TIP
při tvorbě individuálních receptur je třeba dodržovat bezpečné dávkování - viz Doporučené koncentrace éterických olejů a směsí v rostlinných základech.